راهنمای نویسندگان

 

راهنمای نگارش مقاله در نشریه جنگل و فرآورده‌های چوب

*نویسندگان گرامی در نظر داشته باشید که، از تاریخ 1 دی ماه 1401 تمام مقالات ارسالی به نشریه جنگل و فرآورده های چوب جهت ادامه فرآیند چاپ باید استعلام لازم در رابطه با درصد تشابه علمی را در هنگام ارسال مقاله از طریق سامانه مجله ارسال نمایند بدیهی است که در صورت عدم ارسال میزان تشابه، این نشریه از بررسی مقالات خودداری می نماید. در این راستا لطفاً درصد تشابه مقالات خود را از یکی از سامانه های ایرانداک (اینجا)، سمیم نور (اینجا) و همیاب (اینجا) دریافت نماید و استعلام دریافتی را در هنگام ارسال مقاله ضمیمه نماید.

مقاله پژوهشی

ساختار مقاله

1- متن مقاله: متن مقاله در یک فایل منفرد حاوی کلیه مطالب مقاله شامل عنوان، چکیده،‌واژگان کلیدی، مقدمه، روش شناسی پژوهش، یافته های پژوهش و بحث، ‌شکل‌ها و جدول‌ها، نتیجه‌گیری،‌منابع، چکیده انگلیسی و ... باید در برنامه Word (ورژن 2003 به بعد) قلم B Mitra و اندازه فونت فارسی 13 و لاتین 11، به‌صورت تک‌ستونی با حاشیة 2/5 سانتی‌‌متر از هر طرف و فاصلة سطرهای 1/5 در حداکثر 12 صفحه تایپ شود. حجم فایل ارسالی بیش از 2 مگابایت نباشد تا دانلود و بارگذاری مجدد توسط داوران محترم با مشکل رو به رو نشود. مشخصات، ایمیل سازمانی یا دانشگاهی و ارکید کد نویسندگان باید در فایلی جداگانه ارسال شود. جهت نامگذاری فایل اصلی از واژه JFWP استفاده و یک کلمه کلیدی عنوان نیز در ادامه آن آورده شود مثلا در مقاله مربوط به جاده ‌سازی، نام فایل اصلی JFWP-Road باشد. به همراه فایل مقاله، تعهدنامه نویسندگان نیز باید اسکن و ارسال گردد. فایل تعهدنامه از اینجا دانلود گردد.

 -صفحه اول مقاله باید شامل موارد زیر باشد:

 عنوان فارسی حداکثر در 15 واژه کوتاه و گویا (اندازه فونت B Mitra 18 بولد)

 2- چکیده: چکیده حاوی مطالب کل مقاله در یک پاراگراف، بدون درج شکل، نمودار، زیرنویس و منبع، 150 تا 250 کلمه، و برگرفته از پیکرة اصلی مقاله (مقدمه، روش شناسی پژوهش، یافته های پژوهش و نتیجه‌گیری کلی) است. چکیده مقاله به زبان انگلیسی، برگردان کامل عنوان، نویسندگان و مشخصات آنها، متن چکیده و واژه‌های کلیدی فارسی است. هدف از مطالعه باید به صورت شفاف در چکیده ها آمده باشد.

 3- واژگان کلیدی: شامل 4 تا 7 واژه و به ترتیب الفبایی تنظیم شده و با ویرگول از هم جدا می‌شوند. در بخش انگلیسی واژگان کلیدی با حروف کوچک درج می‌شوند (مگر در مورد اسامی خاص و کلماتی که حرف اول آنها بزرگ است). در نظر داشته باشد که وازگان کلیدی حتی الامکان در عنوان مقاله نباشد و هم در بخش فارسی و لاتین به ترتیب حروف الفبا ارائه گردد.

 4- بخش‌های اصلی متن: متن مقاله به ترتیب باید شامل بخش‌‌‌های مقدمه، روش شناسی پژوهش (منطقه مورد مطالعه، مواد، دستگاه‌‌ها، روش‌‌ پژوهش، فرمول‌ها و معادلات و روش آماری)، یافته های پژوهش و بحث، نتیجه‌‌گیری، سپاسگزاری (اختیاری) و مراجع باشد.

  نمونه فایل مقاله از اینجا دانلود شود.

5- شمارة مراجع مورد استفاده درون متن درون کروشه درج شود. مراجع درون متن به‌‌ترتیب ظهور در متن مرتب شوند. [1، 2]، [5-8]. فونت کروشه­ ها بایستی به فارسی باشد. [Shift O, Shift I]

6- از واحدهای بین المللی SI در سراسر مقاله استفاده شود.

7- تمام نمادها و علامت‌‌‌های اختصاری که برای نشان دادن متغیرها، ثابت‌‌ها، مقادیر و خواص استفاده می‌‌شود، باید در نخستین مورد کاربرد توضیح داده شوند.

8- جدول‌‌‌ها:

  • تمام جدول‌‌‌ها باید دارای عنوان باشند و به‌‌ترتیب  در متن شماره‌‌گذاری (جدول 1. ....) شوند. (متن جدول ها و بالانویس آنها B Mitra و اندازه 10 باشد).
  • تمام مقادیر در جدول‌‌‌ها باید دارای واحد باشند و مواردی که نیاز به توضیح دارد، پس از علامت‌‌‌گذاری به شکل پانویس در زیر جدول آورده شوند.
  • ذکر مرجع در انتهای عنوان جدول در صورتی که کار خود نویسنده نباشد، ضروری است.

9- شکل‌­ها و عکس‌­ها:

  • تمام شکل­‌ها باید با حروف و اعداد با فونت فارسی بوده و دارای عنوان (B Mitra و اندازه 10) باشند و به ترتیب شماره‌گذاری در متن ذکر شوند.

جهت فارسی کردن اعداد نمودارهای اکسل طبق دستور ذیل عمل کنید:

ابتدا روی اعداد مورد نظرتان (محورها یا سری‌ها) راست کلیک کرده و سپس Format Axis را انتخاب می‌کنید. سپس در پنجره باز شده منوی Number را انتخاب کرده و در قسمت Category روی گزینه Custom کلیک می‌کنید و بعد در کادر خالی کد فرمت زیر را وارد کرده و Add می‌کنید.

کد فرمت:

[$-3010000]0
اگر اعداد بصورت اعشاری بودند بطور مثال برای نمایش دو رقم اعشار از ممیز دو صفر استفاده می‌کنید.
[$-3010000]0.00

در پایان با کلیک روی اعداد براحتی می توانید فونت و اندازه دلخواه را روی اعداد اعمال کنید.

همچنین برای فارسی کردن اعداد در معادله خط که در حالت Trend line مشخص می‌شود، پس از راست کلیک روی معادله خط و انتخاب گزینه Format trend line label، مسیری مشابه حالت قبل را طی کنید.

  • مقادیر مورد استفاده در کنارنویس شکل باید دارای واحد باشند و توضیح نمودارها در شکل آورده شود.
  • ذکر مرجع برای شکلی که کار خود نویسنده نباشد، ضروری است.
  • عکس‌­ها باید به شکل سیاه و سفید با عرض ۸/۵ یا ۱۸سانتی‌‌متر، وضوح تقریبی 300dpi­، به شیوه JPEG و TIF  آورده شوند.
  • نویسندگان محترم توجه داشته باشند که مجموع تعداد مجاز شکل­ها و جدول­ها در یک مقاله نبایستی بیشتر از 8 شکل و جدول گردد.

10- معادلات و واکنش‌­های شیمیایی

  • معادلات ریاضی و واکنش­‌های شیمیایی به ترتیب در متن شماره­‌گذاری شوند.
  • مکانیسم­‌های شامل چند واکنش شیمیایی، با عنوان طرح آورده شود و در صورت تعدد شماره­‌گذاری شود.

11- مراجع در انتهای مقاله به زبان انگلیسی و با قلم Times New Romans (اندازه 11) مطابق دستور کار زیر آورده شوند:

- ارجاع به منابع در متن، با درج شمارنده درون قلاب یا کروشه "[1]" و به‌ترتیب پیدایش در متن درج می‌شوند. فونت فارسی اعداد درون کروشه رعایت گردد. دقت شود تمامی منابع ارجاع شده در متن باید در منابع ذکر شده باشند، و برعکس؛ یعنی، تمامی منابع درج شده در فهرست منابع باید در متن ارجاع داشته باشند، در غیر این صورت از فهرست منابع حذف می‌شوند. توالی ارجاع منابع در متن از عدد کوچک‌تر به بزرگ‌‌تر است و جداکننده نیز ویرگول خواهد بود به عنوان مثال [3، 7، 24].

- در بخش منابع، کلیة منابع به انگلیسی و به ترتیب شمارنده ارائه می‌شوند. در ترجمه انگلیسی دقت شود که ترجمة صحیح و بدون اشکال ارائه گردد و برای منابع فارسی، فرانسه، اسپانیایی و هر زبان غیر از انگلیسی، عنوان انگلیسی مندرج در بخش چکیدة انگلیسی آن مرجع و بدون تغییر ارائه گردد.

- استفاده از پایان‌نامة ارشد و دکتری، جزوه درسی و مطالب منتشرنشده به‌‌عنوان منابع مورد قبول نشریه نمی‌باشد. همچنین، ارجاع به وب سایت مورد قبول نشریه نمی باشد.

-حداکثر تعداد منابع قابل استفاده در مقالات پژوهشی 20 مورد می‌‌باشد. نویسندگان محترم دقت داشته باشند در صورت استفاده از حد مجاز مقاله آنها در فرایند داوری قرار نخواهد گرفت و مقاله به نویسنده عودت داده خواهد شد.

- نحوة ارائه منابع در انتهای مقاله به شرح زیر است:

1-                مقالات منتشره در نشریات ادواری

بعد از ارائة نام خانوادگی وحرف اول نام مؤلفان. (سال چاپ). عنوان کامل مقاله. نام کامل نشریه، شماره و جلد نشریه و شمارة صفحات. در مقالات بیش از یک مؤلف، از کلمة and قبل از آخرین مؤلف استفاده می‌شود. (منابعی که به صورت فارسی است وقتی به لاتین برگردانده می شوند باید در انتهای آنها عبارت (in Persian) اضافه شود) مثال:

[1]. Jansen, S., Choat, B., Vinckier, S., Lens, F., Schols, P., & Smets, E. (2004). Intervascular pit membranes with a torus in the wood of Ulmus (Ulmaceae) and related genera. New Phytologist, 163(1): 51–59.

[2]. Blackshow, R.E., & Anderson, G.W. (2011). A reaction variable neighborhood search for vehicle-routing problem. Informs Journal on Computing, 15(4): 347-369.

[3]. Han, H.S., &Kellogg, L. (2003). Damage characteristics in young Douglas-fir stand from commercial thinning with four timber harvesting system. Western Journal of Applied Forestry, 15(1): 147-156.

[4]. Alavi, S.J., Zahedi Amiri, Gh., and Marvie Mohadjer, M.R. (2006). Studying the spatial pattern of Elm tree (Ulmus glabra) (Case study: Kheirodkenar-Noushahr). Iranian Journal of Natural Resources, 58(4): 793-804. (in Persian)

2- کتاب

ترتیب مؤلفه‌های معرف کتاب اعم از تألیف، ترجمه، گردآوری، از نوع چاپی، الکترونیکی برخط، و بر لوح فشرده به ترتیب زیر درج می‌گردد.

نام خانوادگی مؤلف اول، حرف اول نام، نام خانوادگی مؤلف دوم، حرف اول نام، ... (سال انتشار به لاتین). عنوان کامل اثر، نام خانوادگی و حرف اول نام مترجم / ویراستار، ناشر، محل نشر. در کتب بیش از یک مؤلف، از کلمة and قبل از آخرین مؤلف استفاده می‌شود.

[5]. Zobeiri, M. (2004). Forest Biometry, University of Tehran Press, Tehran.

[6]. Cathie, K., and Guest, D. (2001). Guide to Waste Paper, Translated by Mirshokraei, S. A., Aeij Press, Tehran.

[7]. Adams, B. A., and Spencer, P. G. (2001). Textbook of Miscellaneous Information, B. S. Peesley (ed.), McGraw Hill, New York.

3- مقالات همایشها و کنفرانسها

مقالات کنفرانس‌ها و همایش‌ها نیز مانند مقالات منتشرشده در نشریات ادواری درج می‌شود، با چند تفاوت به شرح زیر.

نام خانوادگی مؤلف اول، حرف اول نام، نام خانوادگی مؤلف دوم، حرف اول نام. (سال انتشار به لاتین)، عنوان کامل مقاله شامل عنوان اصلی و فرعی، عنوان کامل همایش یا کنفرانس، روز/ ماه/ فصل، شهر برگزارکننده، کشور برگزارکننده، ص.

در نوع الکترونیکی، آدرس کامل سایت برای نسخه‌های الکترونیکی/ شمارة سی دی یا لوح فشرده، شمارة DOI.

[8]. Sandoz, J.L., & Lorin, P., (1994). Standing tree quality assessment using ultrasound. In: Proceedings of First European Symposium on Nondestructive Evaluation of Wood. Sept.21-23 Sopron, Hungary, pp. 493–502.

4-         استانداردها

[10]. Standard Test Method for Solidification Point of BPA, Annual Book of ASTM Standard, 06.04, D 4493-94, 2000.

مقاله مروری

  • مقاله مروری باید حداقل در تعداد ده هزار واژه تنظیم شود.
  • در بخش مراجع حداقل به ۹۰ مرجع ارجاع داده شود.
  • در بخش مراجع مؤلف باید به حداقل ۱۰ مقاله متعلق به خود ارجاع نماید و صاحب‌‌نظر (شناخته‌‌شده) در آن زمینه تحقیقاتی باشد.
  • برای شکل‌ها و جدول‌های استخراجی از مقالات مجوز ناشر و مؤلف دریافت شود.