TY - JOUR ID - 61618 TI - بررسی خواص و تخریب قارچی چندسازة زیستی تقویت‌شده با نانو‌الیاف سلولزی اصلاح‌نشده و اصلاح‌شده JO - نشریه جنگل و فرآورده های چوب JA - JFWP LA - fa SN - 5052-2008 AU - بابایی, مهران AU - همزه, یحیی AU - جنوبی, مهدی AU - عشوری, علیرضا AD - کارشناسی ارشد دانشگاه تهران AD - استاد دانشگاه تهران AD - استادیار دانشگاه تهران AD - دانشیار پژوهشهای صنعتی Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 70 IS - 1 SP - 137 EP - 145 KW - استیلاسیون KW - تخریب زیستی KW - چندسازه زیستی KW - نانوفیبرسلولزی DO - 10.22059/jfwp.2017.61618 N2 - هدف این پژوهش، بررسی اثر اصلاح شیمیایی نانوفیبرهای سلولزی بر ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی و تخریب قارچی چندسازة زیستی نشاستة نرم‌شده (TPS) بود. ازآنجا که این ویژگی‌ها در شرایط عملیاتی صنایع و مواد بسته‌بندی اهمیت دارند، ازاین‌رو چندسازة مورد نظر با استفاده از نشاستة ذرت، گلیسرول/آب به‌عنوان نرم‌کننده و نانوفیبر سلولزی اصلاح‌شده و نانوفیبرسلولزی اصلاح‌نشده (10 درصد وزنی) به‌عنوان تقویت‌کننده ساخته شد. اصلاح شیمیایی استیلاسیون نانوفیبرهای سلولزی با استفاده از انیدرید استیک و پیریدین به‌عنوان کاتالیزور با موفقیت صورت گرفت. جذب آب، نفوذپذیری به بخار آب و ویژگی‌های مکانیکی و دینامیکی مکانیکی چندسازه‌ها بررسی شد. به‌علاوه، تخریب زیستی قارچی در نانوچندسازه‌ها بررسی شد. نتایج نشان داد که نانوفیبرهای سلولزی اصلاح‌نشده و اصلاح‌شده در بهبود ویژگی‌های جذب آب و نفوذپذیری نسبت به بخار آب چندسازة نشاستة نرم‌شده مؤثر واقع شده‌اند. همچنین افزودن نانوفیبرهای سلولزی اصلاح‌نشده و اصلاح‌شده سبب بهبود ویژگی‌های مکانیکی چندسازه شد. آنالیز دینامیکی مکانیکی (DMA) نشان داد که مدول ذخیره به‌طور معنی‌داری بهبود پیدا کرده است. مطالعات تخریب قارچی هم نشان داد که افزودن نانوفیبرهای سلولزی به‌ویژه در نانوچندسازة نشاستة نرم‌شده/نانوفیبر سلولزی، سبب افزایش دوام و مدت زمان تخریب زیستی چندسازة نشاستة نرم‌شده می‌شود. UR - https://jfwp.ut.ac.ir/article_61618.html L1 - https://jfwp.ut.ac.ir/article_61618_8d2fc0b3e9c21104f778e3203efcbbd7.pdf ER -